Bliv en del af livet i klinikken og gør en forskel hver dag

Arbejdet på klinik er vigtig træning, der giver dig ægte erfaring

Når du er i klinik som kosmetikerelev, prøver du kræfter med livet som kosmetiker. Her lærer du alt det praktiske og bliver vant til at arbejde med kunderne.

Se dine lærepladsmuligheder

Hvis du ikke allerede har en læreplads, når du starter på uddannelsen, så skal du finde en inden du starter på hovedforløbet.

Det kan være svært at finde en læreplads, for der er kamp om de godkendte klinikker – men det er slet ikke umuligt. Brug dit netværk, mød op i klinikkerne og send ansøgninger. Så lykkes det for de fleste. De fleste skoler har konsulenter, der kan støtte dig i at finde en læreplads, men i sidste ende er det dit eget ansvar at finde din læreplads.

Før du kommer i lære
For at din uddannelse bliver en god oplevelse, kræver det, at der er god kemi mellem dig og din chef. Derfor er det vigtigt, at du og din kommende chef får snakket om jeres forventninger til hinanden, inden I laver en uddannelsesaftale. Lige så snart I har indgået en uddannelsesaftale, skal du sammen med din skole og di læreplads lave en uddannelsesplan for resten af din uddannelse. Her aftaler I, hvilke valgfag du skal have, dit specialiseringsområde og hvornår dine skoleperioder skal placeres, så det fx passer med andre elever i klinikken.

Når du er i lære, er du med til skabe de gode oplevelser
Som kosmetikerelev bliver du en fast del af hverdagen i klinikken. Det er her, du lærer at omgås kunderne og ikke mindst, hvordan du giver kunderne en god og behagelig oplevelse. Du er en vigtig del af salonens image, og derfor har du et vigtigt medansvar for, at dagligdagen i klinikken fungerer. Selvom du skulle have en dårlig dag, skal du stadig kunne give kunderne en behagelig oplevelse. Din personlighed og dit humør smitter nemlig af på kundernes oplevelse, og det kan være afgørende for – at kunderne kommer igen.

Brænder du for manicure og sund hud eller spa og wellness?

Se dine muligheder som kosmetiker

Bliv en del af en verden af skønhed, velvære og forkælelse

Se mere om dit skoleforløb

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har en læreplads?
Skulle du være så uheldig at stå uden en læreplads, så kan du tage det helt roligt. Det er ikke alle, som får en læreplads med det samme. Indtil du finder en læreplads, kan du komme i skolepraktik på din skoles praktikcenter. Her arbejder du mandag til fredag i skolens klinik, og dine opgaver er præcis de samme, som var du elev i en klinik. Undervisningsministeriet har bestemt, at elever, der skal i skolepraktik, skal opfylde en række krav – EMMA-kriterierne.

Opfylder du kravene for skolepraktik?
EMMA-kriterierne betyder, at du skal være egnet ved bl.a. at have bestået grundforløb 2 og have stabilt fremmøde. Du skal være mobil geografisk ved at være klar til at acceptere lærepladser i hele landet. Du skal være mobil fagligt ved at være klar til at acceptere en læreplads med et andet speciale end dit foretrukne. Og så skal du være aktivt søgende efter en læreplads indtil du finder en. Kravene gælder for hele dit uddannelsesforløb, og det er din skole, der afgør, om du er egnet til skolepraktik.

Har du spørgsmål til uddannelsen, så er studie- og praktikvejlederne på landets erhvervsskoler klar til at hjælpe dig. Find en erhvervsskole nær dig her.

Som kosmetikerelev får du hver dag erfaring med dét, der skal til for at levere gode behandlinger og oplevelser for kunderne. Der er altid noget nyt at lære, og din hverdag bliver fyldt med muligheder for at forbedre din viden og teknikker inden for hudpleje og wellness.

Når du arbejder i et skønheds- og wellnessfag – som kosmetikerfaget – så er det vigtigt, at du er velplejet og har kendskab til nye produkter$ og behandlingsmetoder. Når der ikke er travlt i klinikken, så er der nogle gange mulighed for at prøve nye produkter og behandlingsmetoder af på dine kolleger. Dermed kan du give dine kunder den bedste rådgivning og vejledning.

Dagen byder på mange forskellige opgaver
I klinikken bliver du en del af et team med dine kolleger, og derfor er det vigtigt, at I kan hjælpe hinanden med forskellige opgaver. For udover ansigts- og kropspleje vil der ofte være opgaver forbundet med manicure, pedicure, wellnessmassage samt bryn og vipper, som du får ansvaret for. Alle opgaver er nemlig vigtige for, at kunderne får en god oplevelse.

Brænder du for manicure og sund hud eller spa og wellness?

Se dine muligheder som kosmetiker

Bliv en del af en verden af skønhed, velvære og forkælelse

Se mere om dit skoleforløb

Jobbet som kosmetiker er virkelig et spændende fag, hvor du både udvikler dig som kosmetiker og som menneske. Hver eneste dag møder du nye mennesker, som du skal lære at forholde dig til og forkæle med gode oplevelser.

Som kosmetiker skal du være god til at arbejde med mennesker. Når du er i klinikken, lærer du at give kunderne en god oplevelse ved blandt andet at give gode råd til produkter ud fra deres udseende og hudtype samt servicere med afslappende behandlinger.

Du lærer noget nyt hver eneste dag
I klinikken er kunden altid den vigtigste person. For kunden er tid hos kosmetikeren også tid til velvære og selvforkælelse. Derfor er det vigtigt, at du hurtigt får en forståelse for, hvordan du kan yde den perfekte service, og hvad det kræver af dig som person.

Fra de enkle opgaver til uddannet kosmetiker
I løbet af læretiden udvikler du dine evner som kosmetiker. Du går fra de helt grundlæggende og simple behandlinger til mere avancerede behandlinger.

Brænder du for manicure og sund hud eller spa og wellness?

Se dine muligheder som kosmetiker

Bliv en del af en verden af skønhed, velvære og forkælelse

Se mere om dit skoleforløb

Når du skal i gang med at søge læreplads som kosmetiker, skal du være indstillet på, at det kræver en aktiv indsats af dig. Der er mange elever om buddet, og derfor har vi samlet 5 tips til dig, der skal til at søge læreplads.

1. Hvor vil du i lære?
Det første, du skal gøre, er at beslutte dig for, i hvilket geografisk område du gerne vil have læreplads. Det hjælper dig med at fokusere på relevante klinikker. Hvis du oplever, at det er svært at finde læreplads i dit eget nærområde, skal du også være parat til at flytte eller pendle, hvis det er nødvendigt.

2. Brug dine kontakter
Det næste, du kan gøre, er at spørge dine venner og familie, om de har forbindelse til en klinik, hvor du kan komme i lære. Personlige relationer kan give dig en fordel i ansøgningsprocessen, da den personlige kemi vægtes højt hos mange klinikejere, når de skal ansætte elever. Brug dine kontakter eller hør din erhvervsskole, om de har mulighed for at hjælpe dig.

3. Brug tid på din ansøgning
Din ansøgning er som en jobansøgning. Brug derfor god tid, når du skriver din ansøgning og få nogen, du kender, til at læse den igennem, før du sender den, så du undgår stavefejl. Din ansøgning skal være ordentlig, men også gerne kreativ, så du skiller dig ud fra mængden. Søg alle jobannoncer, men skriv også gerne uopfordrede ansøgninger – det kan jo være, at de ikke ved, at de mangler lige netop dig.

4. Aflever din ansøgning personligt
Det kan være en god idé at aflevere din ansøgning personligt, da klinikejeren dermed har mulighed for at få et bedre indtryk af dig. Besøg klinikkerne om formiddagen, da der ofte er mindre travlt der, og spørg, om du må bruge 5 minutter af deres tid til at fortælle lidt om dig selv. Aflever din ansøgning og bliv skrevet op til en læreplads.

5. Fortæl, hvorfor du drømmer om at blive kosmetiker
I en klinik er det naturligt, at alle ansatte er pænt klædt på og velsoigneret. Så når du skal præsentere dig selv, så tag pænt tøj på og sørg for at være velplejet. Fortæl, hvorfor du vil være kosmetiker, og fortæl om dine fritidsinteresser og feriejobs. Vigtigt: Brug dit kropssprog rigtigt. Vær selvsikker og sælg dig selv, så godt du kan. Det er med til at give klinikejeren et godt indtryk, der måske kan være afgørende for, at du bliver valgt.

Brænder du for manicure og sund hud eller spa og wellness?

Se dine muligheder som kosmetiker

Bliv en del af en verden af skønhed, velvære og forkælelse

Se mere om dit skoleforløb

Få en karriere, hvor du forkæler mennesker hver dag

Brug din høje faglighed til at skabe behagelige oplevelser
De eneste steder, hvor du kan blive faglært kosmetiker i Danmark, er på tre af landets erhvervsskoler. Med uddannelsen får du en høj faglighed og evnerne til at give mennesker et velfortjent afbræk fra hverdagen og få dem til at stråle af sundhed.

Start din uddannelse her

Lad din passion blive din hverdag

Få en fremtid, hvor du forkæler mennesker og styrker deres sundhed og velvære. Uddannelsen giver dig mulighed for at arbejde i en skønhedsklinik eller wellnesscenter – eller du kan starte din egen klinik.

Se dine fremtidsmuligheder